|
etacarinae Sob Kwi 03, 2010 3:20 pm
|
|
|
Właśnie sobie z nudów i trochę ze zmęczenia oglądam różne filmiki na youtube. I wpadłem na jeden taki, gdzie Sakamoto mówi właśnie to zdanie:
"Collaboration is the KEY word !!"
A wcześniej Fennesz:
"Just by collaborating I think, you can grow"
I tak pomyślałem, że ostatnio mało było crossprojektów na WEFie. Każdy zamknięty w swoim studio, coś tam dłubie... Pojawiają się od czasu do czasu dźwięki polsko-chińskiego ChoPa, był niedawno kr39, ale jakoś to chyba wszystko...
Może warto tak przy okazji wiosny wskrzesić ideę kolaboracji i współpracy.
Otwieram ten wątek, bo czuję, że potrzebuję wzbogacenia z zewnątrz. Jeśli czujecie podobnie, wpiszcie się i zobaczymy jakie z tego wyjdą konfiguracje... a nóż uda się zrobić coś na prawdę wartościowego...
Miłych świąt
[edit]
Każdy, kto chciałby współpracować, niech napisze co może zrobić - może nagra np. klawisz jakiś, albo zrobi elektroniczną obróbkę... cokolwiek....
_________________ http://bojanek.bandcamp.com
www.wef.pl/choptour
www.myspace.com/chopart
www.myspace.com/ecmyspace
www.etalabel.com
www.wef.pl
www.kochamporaj.ownlog.com
|
|
|
|
|
|
K-not Sob Kwi 03, 2010 4:57 pm
|
|
|
|
Jestem jak najbardziej chętny!!
Ogólnie na mnie można najbardziej liczyć jeśli chodzi o:
1. Rytmika - to coś nad czym w zasadzie chyba najbardziej do tej pory pracowałem/eksperymentowałem
2. Desing dźwięków różnego rodzaju od cyków po długie plamy, ale od razu zaznaczam, że najlepiej nadaję się do klimatów dark. Ogólnie lepiej mi wychodzą dźwięki niepokojące, dlatego też ogólnie sam wkraczam trochę w terror w swoich produkcjach.
3. Jak co to jestem w stanie też pomiksować dosyć dobrze wokale, sam mam KSM Shure i pracowałem z paroma profesjonalistami-wokalistami, ale ogólnie chodzi mi o to, że chętnie eksperymentuje z efektami, dublami, wstawkami wokalnymi. Ogólnie staram się wnosić jakiśtam futuryzm na wokal (i nie jest to parodia jak w wykonaniu Timbalanda)
|
|
|
|
|
|
ElectricFitness Nie Kwi 04, 2010 1:08 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bulbuloid Pon Kwi 05, 2010 9:04 am
|
|
|
| K-not napisał: | Jestem jak najbardziej chętny!!
Ogólnie na mnie można najbardziej liczyć jeśli chodzi o:
1. Rytmika - to coś nad czym w zasadzie chyba najbardziej do tej pory pracowałem/eksperymentowałem
2. Desing dźwięków różnego rodzaju od cyków po długie plamy, ale od razu zaznaczam, że najlepiej nadaję się do klimatów dark. Ogólnie lepiej mi wychodzą dźwięki niepokojące, dlatego też ogólnie sam wkraczam trochę w terror w swoich produkcjach.
3. Jak co to jestem w stanie też pomiksować dosyć dobrze wokale, sam mam KSM Shure i pracowałem z paroma profesjonalistami-wokalistami, ale ogólnie chodzi mi o to, że chętnie eksperymentuje z efektami, dublami, wstawkami wokalnymi. Ogólnie staram się wnosić jakiśtam futuryzm na wokal (i nie jest to parodia jak w wykonaniu Timbalanda) |
a to dobre!
blisko mojego wlasnego opisu (tworzenia muzyki)...no przynajmniej tak to odbieram w literach:)
_________________ bulgoczący bas plumkająca melodia płynny bit
www.myspace.com/bulbuloid
http://www.facebook.com/Bulbuloid.Kamil.Pawlak
gg:6729001
|
|
|
|
|
|
Bulbuloid Pon Kwi 05, 2010 9:07 am
|
|
|
swoja droga ciesze sie karol(electric fitness), ze masz wyksztalcenie bo ja nie mam;D
bedziemy sie uzupelniac:)
mam taka nadzieje...w starym projekcie jestem odpowiedzialny za rytm miedzy innymi..wiecmysle ze bedzie fajnie gdy bedziemywykrecali/aranzowali razem dzwieki:) _________________ bulgoczący bas plumkająca melodia płynny bit
www.myspace.com/bulbuloid
http://www.facebook.com/Bulbuloid.Kamil.Pawlak
gg:6729001
|
|
|
|
|
|
etacarinae Nie Cze 06, 2010 10:53 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ElectricFitness Wto Cze 08, 2010 12:45 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bulbuloid Wto Cze 08, 2010 1:16 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ElectricFitness Wto Cze 08, 2010 10:27 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K-not Pon Cze 21, 2010 1:27 pm
|
|
|
Ja generalnie rozmawiałem na MainEvent z ASDF, o możliwości stworzenia czegoś drogą internetową. Na razie nie chce nic mówić co to będzie, nie wiem też kiedy zrealizuję to co chcę wysłać do ASDF, no ale mam nadzieję że powstanie z tego coś konkretnego. Jego set mnie zmiażdżył i chciałbym aby to co mu wyśle zmiażdżyło też go. _________________ http://www.myspace.com/djknot
|
|
|
|
|
|
ElectricFitness Czw Cze 24, 2010 4:21 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
more Pią Cze 25, 2010 6:25 am
|
|
|
| etacarinae napisał: | | "Collaboration is the KEY word !!" |
Zatem jako "opis" na spejsie też hasło wisi
_________________ muza
foty
facebook
|
|
|
|
|
|
Bulbuloid Pią Cze 25, 2010 9:34 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zagaynikov Sob Cze 26, 2010 12:18 pm
|
|
|
ja tez sie chetnie pisze na kolaboracje
Poruszam sie glownie w sekcji rytmicznej, czyli perkusja i mocne basy, chociaz w wyzszych czestotliwosciach tez moge cos pomalowac.
Pocwiczylbym obrobke wokalu, jesli jakis wokalista ma ochote sprobowac sil.
No i na koniec cos czego na WEFie jest malo, albo nie natrafilem na to zbytnio. Moze jakas kolaboracja remikserska. W kilka osob wziac na warsztat jakis utwor i powykrecac go na rozne strony. Jestem pewien, ze powstanie z tego nowa jakosc. _________________ Nie wierz w cuda, polegaj na nich 
|
|
|
|
|
|
ElectricFitness Wto Cze 29, 2010 11:01 am
|
|
|
|
|